Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
En ny generation BMW X1 är här, och den finns för första gången med renodlad eldrift. Då är namnet iX1.En ny generation BMW X1 är här, och den finns för första gången med renodlad eldrift. Då är namnet iX1.En ny generation BMW X1 är här, och den finns för första gången med renodlad eldrift. Då är namnet iX1.
En ny generation BMW X1 är här, och den finns för första gången med renodlad eldrift. Då är namnet iX1. Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Provkörning av BMW iX1 xDrive30

Premium BMW X1 har gått från bakhjulsdrift till framhjulsdrift och nu till eldrift. När tredje generationen av BMW:s minsta suv äntrar marknaden ligger fokus på den helt eldrivna iX1.

Det här är den minsta elbilen BMW bygger just nu, vilket låter konstigt med tanke på att nya BMW iX1 är 4,5 meter lång och väger 2,1 ton. Men efter att den lilla filuren i3 tagits ur produktion i juli 2022 är iX1 minst i gänget, både i det elektrifierade i-gänget och i det upphöjda X-gänget.
Det är svårt att fylla de stora skor i3 lämnar efter sig. Ja, de är inte så stora rent fysiskt, men karaktärsmässigt tog den för sig mer än de flesta och vi är många som kommer att sakna det fulsnygga och charmiga kolfiberbygget med gristryne och cykelsmala hjul.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.