Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BMW

Provkörning av BMW M3 Competition Touring

Premium Bäveransiktet har fått en ryggsäck! BMW M3 finns nu för första gången i modellens historia med kombikaross och första provkörningen på Ring Knutstorp tyder på att lastförmågan inte har inverkat på körförmågan.

Det surrar runt några fruktansvärt snabba saker på banan. Ring Knutstorp i Skåne. Det går så snabbt genom Svackan och över det farliga NGK-krönet att man knappt hinner se vad det är. Det låter bara snabbt och högt.

När den där grejen har kört färdigt och rullar in i depån förstår jag vad det är, eller rättare sagt, jag får det förklarat för mig. Det är en BMW M 1000 RR och det är tydligen något av det häftigaste som finns på två hjul just nu. Den väger bara 192 kg, har 212 hästkrafter, går i 314 km/h och är förmodligen ett snabbt och säkert sätt att ha ihjäl sig. Att den har bokstaven M i modellnamnet avslöjar också att den är resultatet av det första samarbetet mellan BMW:s motorcykelavdelning Motorrad som fyller 100 år i år och M-avdelningen som firade sitt 50-årsjubileum i fjol.