Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW M440i bjuder på fin underhållning bakom ratten men har inte riktigt samma skärpa och stabilitet som i4 M50.BMW M440i bjuder på fin underhållning bakom ratten men har inte riktigt samma skärpa och stabilitet som i4 M50.BMW M440i bjuder på fin underhållning bakom ratten men har inte riktigt samma skärpa och stabilitet som i4 M50.
BMW M440i bjuder på fin underhållning bakom ratten men har inte riktigt samma skärpa och stabilitet som i4 M50. Foto: Daniel Östlund / Teknikens Värld

Provkörning av BMW M440i xDrive Gran Coupé

Premium Den ser ut nästan exakt som elbilen i4, men M440i Gran Coupé fyller en helt annan funktion. Vi provkör och tar reda på om BMW 4-serie Gran Coupé är värd att ­överväga, trots att den har en konventionell bensinmotor.

Med dunder och brak ­lanserades BMW:s elbil i4 i slutet av förra året, samma uppmärksamhet fick inte systermodellen 4-serie Gran Coupé. Trots att de har väldigt olika modellnamn är de i stort sett samma bil, med helt olika drivlinor. Att trycka ut en ny modell med stor och effektstark bensinmotor är inte alls lika marknadsföringsvänligt som att påtala att man har en ny elbil.
Gran Coupé är fyrdörrarsversionen av BMW 4-serie Coupé och det är den som har stått som grund för i4 som blev BMW:s ­första eldrivna sedanmodell. BMW har inte byggt någon särskild, elbilsdedikerad plattform för i4 utan man har gjort som man gjorde med iX3 – en befintlig förbränningsmotorplattform anpassades till eldrift.