Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bugatti Veyron 16.4 – drömmarnas bil hos många.Bugatti Veyron 16.4 – drömmarnas bil hos många.Bugatti Veyron 16.4 – drömmarnas bil hos många.
Bugatti Veyron 16.4 – drömmarnas bil hos många.

Provkörning av Bugatti Veyron 16.4

Premium Prototypen visades i så många år att få trodde att den verkliga modellen någonsin skulle bli verklighet. Precis som märkets historia har nedkomsten av Veyron varit allt annat än enkel. Men det är kanske just tiden och alla problem som medfört att resultatet är enastående och saknar motstycke i bilhistorien. Som första svenska tidning har vi kört Bugatti Veyron.

På bilsalong efter bilsalong visades prototyper i olika stadier av ofullständig fulländelse upp. Det skämtades friskt om den i media, bilen blev ju aldrig färdig. Enligt utsago är Bugatti Veyron 16.4 världens snabbaste serietillverkade bil. Eller den fick vara det ett år eller så. SSC (Shelby Super Cars) Ultimate Aero TT har numera titeln efter ett rekordförsök i USA i september. En amerikansk kompressormatad V8:a monterad i en lätt bil med över 1000 hästkrafter är alltså officiellt snabbare, men det hjälper inte. Det är så otroligt mycket hårdare med en avancerad W16-motor med tillhörande lika avancerad transmission.