Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jan-Erik Berggren / Expressen Lifestyle

Provkörning av BYD Atto 3

Med koboltfritt batteri och bättre prestanda på vintern hoppas kinesiska Build Your Dream, BYD, att vi ska bortse från kortare räckvidd och inte så snabb snabbladdning. Och att bilarna går att köpa redan nu är en fördel förstås. BYD gasar med snabb lansering av tre modeller redan i höst. Vi reste till Haag för att främst titta på den mellanstora suven Atto 3.

Det är lätt att bunta ihop alla nya kinesiska bilmärken och kalla dem små startups och nybörjare i bilvärlden. Men Xpeng, Aiways, MG, Nio med flera kommer alla och envar med en egen satsning och sin egen affärsmodell. Kinesiska Build Your Dream är en väletablerad batteritillverkare med snart 30 års erfarenhet av att bygga eldrivna fordon. BYD är stora även i Europa och säljer många eldrivna bussar och truckar. Totalt har BYD 290 000 anställda och har tjänat pengar även på eldrivna tåg.

Jan-Erik Berggren bakom ratten i BYD Atto 3 i ett gråmulet Nederländerna. Foto: Jan-Erik Berggren / Expressen Lifestyle

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.