Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BYD Dolphin är Sverige-aktuell. Vi har kört den lilla elbilen.BYD Dolphin är Sverige-aktuell. Vi har kört den lilla elbilen.BYD Dolphin är Sverige-aktuell. Vi har kört den lilla elbilen.
BYD Dolphin är Sverige-aktuell. Vi har kört den lilla elbilen. Foto: BYD

Provkörning av BYD Dolphin 60 kWh

Premium Kan en bil på land förknippas med en delfin från havet? Kinesiska BYD har i alla fall inspirerats av havet till sina senaste tillskott i portföljen och vi har fått en glimt av kompaktsuven Dolphin.

Vissa klagar på att en del bil­modellers namn är krångliga att komma ihåg då de ser mer ut som ett svårt lösenord än ett bilnamn. Ett exempel är Toyotas nya elbil bZ4X. Andra är besvärade över knasiga namn som Oras Funky Cat – som inte ens fick följa med till Sverige utan döptes om till 300 Pro.
Nu kommer ytterligare två djurmodeller hit och de kommer ha kvar sina ursprungliga namn: Dolphin och Seal. Alltså delfin och säl på svenska. Spelar det någon roll vad en bil heter? Kinesiska BYD, eller Build Your Dreams, verkar tycka det och har tagit inspiration från havet och dessutom tagit det steget längre än att bara ha ett speciellt namn.