Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BYD Seal beskrivs som en lyxig, eldriven sedan i D-segmentet.BYD Seal beskrivs som en lyxig, eldriven sedan i D-segmentet.BYD Seal beskrivs som en lyxig, eldriven sedan i D-segmentet.
1 AV 2
Teknikens Världs expert Daniel Östlund vet vad han pratar om och ger dig råd.
2 AV 2
BYD Seal beskrivs som en lyxig, eldriven sedan i D-segmentet.
Foto: BYD Auto

Provkörning av BYD Seal Long Range RWD

Premium Elbilarna från Kina tar snart över Europa. Den senaste? Under en kort stund fick vi lägga vantarna på BYD Seal, en lyxigare sedan för ”vanligt folk”, vilka de nu är.

Kinesiska BYD, eller Build Your Dreams, har hittills erbjudit den europeiska marknaden bilar som höjt på människors ögonbryn: Atto 3 som har ”gitarrsträngar” i dörrsidan, Tang som är jättestor och har plats för sju och så Han, en dyr lyxsedan. Därför breddar man nu portfolion och lägger till bilar som ska passa fler plånböcker. Man har tagit hjälp av havet: kompaktsuven Dolphin som vi också körde nyligen samt nyaste tillskottet Seal, en lyxigare sedanmodell men som inte ska kosta lika mycket som Han (som kostar närmare en miljon kronor).

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.