Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Med motorn i mitten kan den sitta längre ner och tyngdpunkten blir lägre, därmed bättre.Med motorn i mitten kan den sitta längre ner och tyngdpunkten blir lägre, därmed bättre.Med motorn i mitten kan den sitta längre ner och tyngdpunkten blir lägre, därmed bättre.
Med motorn i mitten kan den sitta längre ner och tyngdpunkten blir lägre, därmed bättre. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Chevrolet Corvette Stingray Coupé Z51

Premium Helt nya Chevrolet Corvette har väckt en hel del uppmärksamhet då motorn, efter årtionden av rykten, till slut sitter monterad bakom kupén. Vi kör första bilen som finns registrerad i Skandinavien. I Sundsvall!

Jag gasar fullt i utgången av kurvan och ut på rakan ner mot stora chikanen på Mittsverigebanan, small block-V8-motorn på 6,2 liter skickar ett dovt muller genom de fyra fyrkantiga utblåsen och insugsljudet tränger genom den tunna glasrutan bakom mitt huvud.
Jag trodde inte att denna dag skulle bli så pass underhållande när jag tog de förväntansfulla stegen mot bilen i Stockholm innan solen steg upp. Corvette har liksom aldrig rört upp några känslostormar hos mig, jag har inte fattat grejen. Visst, det är maffigt med en oldschool-V8 under huven men i övrigt har tidigare Corvette lidit av för många kompromisser i min mening. Plastigt och med bristande interiörkvalitet, typiskt amerikanskt slarv har kännetecknat de tidigare generationerna och kritiken har flödat.