Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Med motorn i mitten kan den sitta längre ner och tyngdpunkten blir lägre, därmed bättre.
Med motorn i mitten kan den sitta längre ner och tyngdpunkten blir lägre, därmed bättre.
Med motorn i mitten kan den sitta längre ner och tyngdpunkten blir lägre, därmed bättre.
Med motorn i mitten kan den sitta längre ner och tyngdpunkten blir lägre, därmed bättre. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Chevrolet Corvette Stingray Coupé Z51

Helt nya Chevrolet Corvette har väckt en hel del uppmärksamhet då motorn, efter årtionden av rykten, till slut sitter monterad bakom kupén. Vi kör första bilen som finns registrerad i Skandinavien. I Sundsvall!

Jag gasar fullt i utgången av kurvan och ut på rakan ner mot stora chikanen på Mittsverigebanan, small block-V8-motorn på 6,2 liter skickar ett dovt muller genom de fyra fyrkantiga utblåsen och insugsljudet tränger genom den tunna glasrutan bakom mitt huvud.
Jag trodde inte att denna dag skulle bli så pass underhållande när jag tog de förväntansfulla stegen mot bilen i Stockholm innan solen steg upp. Corvette har liksom aldrig rört upp några känslostormar hos mig, jag har inte fattat grejen. Visst, det är maffigt med en oldschool-V8 under huven men i övrigt har tidigare Corvette lidit av för många kompromisser i min mening. Plastigt och med bristande interiörkvalitet, typiskt amerikanskt slarv har kännetecknat de tidigare generationerna och kritiken har flödat.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.