Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya versionen X ger modellen ë-C4 sedankaross och 25 centimeter ytterligare längd.Nya versionen X ger modellen ë-C4 sedankaross och 25 centimeter ytterligare längd.Nya versionen X ger modellen ë-C4 sedankaross och 25 centimeter ytterligare längd.
Nya versionen X ger modellen ë-C4 sedankaross och 25 centimeter ytterligare längd. Foto: Linus Pröjtz / Expressen Lifestyle

Provkörning av Citroën ë-C4 X

Premium Med ett listpris på 534 990 kronor straffar Citroën ë-C4 X ut sig innan vi ens smakat på den. Men… hur smakar den?

Bilbranschen är i svängning. De Luxe så att säga. Det händer otroligt mycket på kort tid och ofta utan förvarning. Ett exempel är att den svenska elbilsbonusen ströks från agendan den 8 november 2022 med minimal förvarning. Ett annat är den galopperande inflationen som trycker upp priserna. Ett tredje är att Tesla, trots nyss nämnda exempel, justerade ner sina priser på morgonen fredagen den 13 januari i år. Alltså samma morgon som jag vaknar i Madrid och ska provköra nya versionen Citroën ë-C4 X. En 4-dörrars sedankaross med plastdetaljer som ska få den att se ut som en suv. Men det kommer till ett pris som är snudd på absurt. Jag menar, redan innan Tesla justerade sina priser var 534 990 kronor för en eldriven Citroën ë-C4 X snudd på löjeväckande. Samma bil kostar runt 350 000 kronor i Norge, något som mina norska branschkollegor upplyser mig om.