Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Citroën e-C4

Premium Jag letar och letar. Det måste ju finnas där – det där typiskt franska lite konstiga. Aha! Där, på bildskärmen framför ratten. Den lilla symbolen som visar avståndet fram till nästa bil är format som Eiffeltornet. Annars är Citroën e-C4 överraskande fri från konstigheter och märkliga lösningar.

Peugeot valde småbilen 208. DS tyckte att eldrivlinan ­passade bättre i den lilla suven DS3 Crossback E-Tense. Med mellanstora C4 visar Citroën att den nya plattformen e-CMP passar till även en klassisk bil i Golfklassen.
Nu är förstås valet av kaross högst medvetet från PSA-gruppen som kommer att bygga elbilar på så gott som alla modeller de kommande åren. För mig är det tredje gången jag provkör eldrivlinan med motor på 136 hästkrafter, 260 Nm, automatlåda och ett batteri på 50 kWh bruttoenergi. Eftersom PSA sedan ett par år äger även Opel och nyligen har gått samman med Fiat/Chrysler lär vi få stifta bekantskap med drivlinan många, många fler gånger.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.