Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Dacia kör sin egen väg och bygger en sjusitsig liten familjebil med viss suv-karaktär.Dacia kör sin egen väg och bygger en sjusitsig liten familjebil med viss suv-karaktär.Dacia kör sin egen väg och bygger en sjusitsig liten familjebil med viss suv-karaktär.
Dacia kör sin egen väg och bygger en sjusitsig liten familjebil med viss suv-karaktär. Foto: Dacia

Provkörning av Dacia Jogger TCe 110

Premium Alla vill vara premium och bygger dyrare och dyrare bilar, alla utom Dacia. Ingen tror på familjebilar och bygger hellre suvar, alla utom Dacia som satsar på sjusitsiga modellen Jogger. Att inte göra som alla andra har fått Dacia att rusa rakt upp i försäljningstoppen.

Bilvärlden är i snabb förändring. För att hitta pengar till nödvändiga investeringar i nya plattformar för elbilar, teknik för självkörande bilar och nya uppkopplade tjänster skär biltillverkarna bort allt som inte lönar sig.
Bland annat har vi nyligen läst att Audi ska sluta med sin lilla suv Q2 och det blir allt färre som bygger kombibilar och stora ­familjebilar. De allra flesta vill också ta mer betalt för ny teknik och öka vinstmarginalerna, bilarna blir dyrare.

Det här är nytt

Familjebil
Dacia breddar sitt modellprogram med en helt ny bil byggd på CMF-B-plattformen

Namnet

Efter Duster kommer Jogger. Nästa modell ska heta Bigster och ja, det ska sluta på ”er” framöver.

Hybrid

Nästa år kommer Dacias första hybridmotor att monteras i Jogger.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.