Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
LED-strålkastare är standard oavsett utrustning. Sandero har nu även autobroms.LED-strålkastare är standard oavsett utrustning. Sandero har nu även autobroms.LED-strålkastare är standard oavsett utrustning. Sandero har nu även autobroms.
LED-strålkastare är standard oavsett utrustning. Sandero har nu även autobroms. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Dacia Sandero Stepway TCe 90 Comfort

Premium Sveriges billigaste bil Dacia Sandero har fått nytt liv med ny plattform och teknik. Frågan är om den räcker till, och kan Sandero fortfarande betecknas som den billigaste bilen i landet?

Nysnön i Arlanda-trakten krasar krispigt under friktionsdäcken när vi far fram bland vittyngda träd. Sandero Stepway poppar med sin Orange Atacama-färg ut i det uniforma landskapet och ser mer argsint ut än tidigare. Orsaken till det är dels ny fräsch design som ger ett bredare och lägre intryck, dels de nya LED-strålkastarna som får bilen att se lite dyrare ut. Med betoning på just lite då helt nya Dacia Sandero bara kostar 4 500 kronor mer än den nu över tio år gamla bilen den ersätter. Den bil som satte Sandero på Sverige-kartan som landets billigaste bil med det låga priset 79 900 kronor. Under de senaste åren har Dacia dock skruvat upp priset en del och utgående Sandero kostar nu från 112 400 kronor. För 116 900 kronor får du alltså helt nya Dacia Sandero men det är inte denna vi lägger fokus på i dag.