Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sandero blandar lågt med lite högt. Plåtfälgar, men halvljus med LED-teknik.Sandero blandar lågt med lite högt. Plåtfälgar, men halvljus med LED-teknik.Sandero blandar lågt med lite högt. Plåtfälgar, men halvljus med LED-teknik.
Sandero blandar lågt med lite högt. Plåtfälgar, men halvljus med LED-teknik. Foto: Peter Klemensberger / Teknikens Värld

Provkörning av Dacia Sandero TCe 90 Essential

Premium Tredje generationen Dacia Sandero intog i somras förstaplatsen på den europeiska försäljningslistan. Vi kör instegsversionen av Sveriges billigaste bil.

När jag öppnar dörren möts jag av ett musikdån passande för en biofilm. Någon påkostad ­produkt med specialeffekter är det dock inte tal om men biljetten är billig: 120 900 kronor vilket gör bilen i fråga, Dacia Sandero, till Sveriges billigaste. Och Europas mest populära under juni månad då 20 446 européer köpte en.
Det finns en än billigare version av Sandero vid namn Access som i Tyskland startar på 8 690 euro, cirka 89 000 kronor, då med en svagare motor på 65 hästkrafter. I Sverige är det den provkörda Essential med en 90-hästars bensinmotor som är det billigaste alternativet. Om den är god nog, är frågan vi ställer oss när vi tar plats.