Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sandero blandar lågt med lite högt. Plåtfälgar, men halvljus med LED-teknik.Sandero blandar lågt med lite högt. Plåtfälgar, men halvljus med LED-teknik.Sandero blandar lågt med lite högt. Plåtfälgar, men halvljus med LED-teknik.
Sandero blandar lågt med lite högt. Plåtfälgar, men halvljus med LED-teknik. Foto: Peter Klemensberger / Teknikens Värld

Provkörning av Dacia Sandero TCe 90 Essential

Premium Tredje generationen Dacia Sandero intog i somras förstaplatsen på den europeiska försäljningslistan. Vi kör instegsversionen av Sveriges billigaste bil.

När jag öppnar dörren möts jag av ett musikdån passande för en biofilm. Någon påkostad ­produkt med specialeffekter är det dock inte tal om men biljetten är billig: 120 900 kronor vilket gör bilen i fråga, Dacia Sandero, till Sveriges billigaste. Och Europas mest populära under juni månad då 20 446 européer köpte en.
Det finns en än billigare version av Sandero vid namn Access som i Tyskland startar på 8 690 euro, cirka 89 000 kronor, då med en svagare motor på 65 hästkrafter. I Sverige är det den provkörda Essential med en 90-hästars bensinmotor som är det billigaste alternativet. Om den är god nog, är frågan vi ställer oss när vi tar plats.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.