Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: DS

Provkörning av DS 4 E-Tense 225

När DS presenterade sina första bilar för sju år sedan såg det vingligt och något naivt ut. I dag kör DS in i elbilseran med stort självförtroende. DS har hittat sin plats i bilvärlden och överraskar med en rad nya idéer som, faktiskt, inte är så tokiga. 

Vi provkör helt nya DS 4 under DS Week strax norr om Paris. Och hittar ett litet slott.

Jag hinner köra ett par ­kilometer från testanläggningen när den djupa skogen öppnar upp och på en stor öppen plats tronar ett gigantiskt slott. Slottet heter Chantilly och är namne med den kanske mer kända efterrätten ”Crème chantilly”, fluffig vispgrädde smaksatt med vaniljstång och florsocker. Här på slottet firade en gång Ronaldo, den riktige, sin bröllopsfest. Här tog en gång en köksmästare livet av sig då han var rädd för att fisken han skulle servera var för kall. Och här döljer sig både en stor konstsamlig och ett hästmuseum. Slottet är också platsen för en stor årlig fyrverkerifestival.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.