Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fronten ser liknande ut som hos ”riktiga” Bronco, men Bronco Sport är mer vardaglig.
Fronten ser liknande ut som hos ”riktiga” Bronco, men Bronco Sport är mer vardaglig.
Fronten ser liknande ut som hos ”riktiga” Bronco, men Bronco Sport är mer vardaglig.
Fronten ser liknande ut som hos ”riktiga” Bronco, men Bronco Sport är mer vardaglig. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Ford Bronco Sport Badlands 2,0 Ecoboost

Ford har återupplivat det klassiska modellnamnet Bronco och den nya terrängsuven kommer i två helt olika versioner. Vi provkör ”baby Bronco”, även kallad Bronco Sport.

Det råder ingen tvekan om att Ford vill spela på nostalgisträngen när det kommer till nya Bronco. Den enda Ford-logotyp vi kan hitta på bilen sitter till vänster på bagageluckan och i fronten står BRONCO stort i grillen. Där bak står Bronco nästan lika stort följt av Sport, för detta är ju inte den riktiga Bronco. Snarare en billigare och enklare version för dem som inte har råd eller anser sig behöva de terrängegenskaper den stora Broncon erbjuder.
Det råder just nu en trend i att biltillverkare väcker liv i gamla klassiska modellnamn. Bland annat har Lamborghini gjort det med Countach, Fiat med 500, Renault med den eldrivna versionen av klassiska 5 och nu Ford med Bronco. Ett modellnamn som gick i graven 1996 då det ersattes av Expedition. Modellen blev världskändis i samband med biljakten av O.J. Simpson sommaren 1994, men att nedläggningen skulle vara relaterad till detta nekar Ford till.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.