Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fronten ser liknande ut som hos ”riktiga” Bronco, men Bronco Sport är mer vardaglig.Fronten ser liknande ut som hos ”riktiga” Bronco, men Bronco Sport är mer vardaglig.Fronten ser liknande ut som hos ”riktiga” Bronco, men Bronco Sport är mer vardaglig.
Fronten ser liknande ut som hos ”riktiga” Bronco, men Bronco Sport är mer vardaglig. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Ford Bronco Sport Badlands 2,0 Ecoboost

Premium Ford har återupplivat det klassiska modellnamnet Bronco och den nya terrängsuven kommer i två helt olika versioner. Vi provkör ”baby Bronco”, även kallad Bronco Sport.

Det råder ingen tvekan om att Ford vill spela på nostalgisträngen när det kommer till nya Bronco. Den enda Ford-logotyp vi kan hitta på bilen sitter till vänster på bagageluckan och i fronten står BRONCO stort i grillen. Där bak står Bronco nästan lika stort följt av Sport, för detta är ju inte den riktiga Bronco. Snarare en billigare och enklare version för dem som inte har råd eller anser sig behöva de terrängegenskaper den stora Broncon erbjuder.
Det råder just nu en trend i att biltillverkare väcker liv i gamla klassiska modellnamn. Bland annat har Lamborghini gjort det med Countach, Fiat med 500, Renault med den eldrivna versionen av klassiska 5 och nu Ford med Bronco. Ett modellnamn som gick i graven 1996 då det ersattes av Expedition. Modellen blev världskändis i samband med biljakten av O.J. Simpson sommaren 1994, men att nedläggningen skulle vara relaterad till detta nekar Ford till.