Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Stor bil. Liten Daniel.
Stor bil. Liten Daniel.
Stor bil. Liten Daniel.
1 AV 2
Ikonen har blivit eldriven och närmar sig Sverige
2 AV 2
Stor bil. Liten Daniel.
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Provkörning av Ford F-150 Lightning Platinum Extended-Range Battery

Nu har elektrifieringen nått även pickuperna. Ford F-150 Lightning är den eldrivna varianten av världens mest sålda pickup. Hemma i USA har den blivit omåttligt populär, kan den bli det här också? Det tar vi reda på här och nu.

I bilhallen står den och spänner musklerna, men den ser oväntat obekymrad ut, nästan nedtonad i sin ljusblå skrud. I sitt elektriska Lightning-utförande är Ford F-150 en smula sval, så där som den självsäkra snubben i baren som inte raggar på vem som helst: Välkammad, med välstruken skjorta och en dry martini i glaset. Långt från flanellskjortestilen på F-150 Raptor, en bil som rapar ljudligt även i fint sällskap.

Det handlar alltså om den eldrivna varianten av Ford F-150, världens mest sålda pickup. F-serien gick in i sin fjortonde generation 2020 och året därpå lanserades den helelektriska Lightning, som förutom några diskreta designändringar i mångt och mycket är precis samma bil som den bensindrivna. Förutom drivlinan då.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.