De två rundlarna i grillen är enbart för syns skull. Originalet hade dimljus monterade där. Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Provkörning av Ford Mustang Mach 1

Den klassiska modellbeteckningen Mach 1 är tillbaka och detta är den vassaste Mustangen du kan köpa i Sverige i dag. Så mycket bättre är Mustang Mach 1 – med film.

Värmen slår emot kroppen när jag svänger upp den stora huven för att ta en titt på en utdöende art. V8-motor. Mustang Mach 1 har precis körts hårt runt Gelleråsen och solen pressar upp lufttemperaturen till 28 grader. Det är inte så konstigt att femlitersmaskinen behöver lite extra avluftning. Paketet kröns av ett blankt fjäderbensstag med Mach 1-logotypen i mitten. En i ett överflöd av Mach 1-loggor på bilen.
Motorn är densamma som i Bullitt-versionen som lanserades för några år sedan. Alltså 460 i stället för 450 hästkrafter. Inte värstingmotorn på 5,2 liter som sitter i GT350 även om Mach 1 har fått en del andra godsaker från det vassare syskonet. Full effekt levereras vid 7 250 r/min och vägen dit är en fröjd för öronen när motorn sjunger ut genom 4,5-tumsrören som mynnar ut i fyra stora utsläpp.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill