Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
GT-beteckningen gör Mustang Mach-E snabbare, men framför allt behagligare att köra.GT-beteckningen gör Mustang Mach-E snabbare, men framför allt behagligare att köra.GT-beteckningen gör Mustang Mach-E snabbare, men framför allt behagligare att köra.
GT-beteckningen gör Mustang Mach-E snabbare, men framför allt behagligare att köra. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Ford Mustang Mach-E GT

Premium Med högre effekt och mer kompetent chassi förvandlas Ford Mustang Mach-E till en GT-modell. Innebär det att Fords elbil äntligen blir den prestandabil den utger sig för att vara?

Som en flodhäst ståendes på vanliga hästben. Ja, så kanske man, tillspetsat, kan sammanfatta körkänslan i Fords elbil Mustang Mach-E. Vid vårt första test av Mustang Mach-E på svenska vägar hade vi svårt att komma överens med amerikanen som kändes tung och märklig i allt annat än ­accelerationen, och beteendet bekräftades i älgtestet där Mustang Mach-E sladdade bort sig redan i 68 kilometer i timmen.
Nu kör vi Mustang Mach-E igen, och den här gången känns den helt annorlunda. Borta är känslan av hög tyngdpunkt, smala däck och underdimensionerade hjulupphängningar. Den knallorange Mustang Mach-E vi kör den här gången rör sig bättre med en känsla av lägre tyngdpunkt och mycket mindre karossrörelser. Fjädringen och dämpningen upplevs stummare på ett positivt sätt, utan att varenda ojämnhet i vägen fångas upp och förmedlas till stolarna. Vad är det som har hänt?