Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Längs de branta backarna uppför Hallandsåsen trivs CR-X som sushin i vattnet.Längs de branta backarna uppför Hallandsåsen trivs CR-X som sushin i vattnet.Längs de branta backarna uppför Hallandsåsen trivs CR-X som sushin i vattnet.
Längs de branta backarna uppför Hallandsåsen trivs CR-X som sushin i vattnet. Foto: Emmy-Lie Vilsson / Expressen Lifestyle

Provkörning av Honda CR-X 1,6l-16 (1989)

Premium Sugen på en Golf GTI men tycker dig sen en i vart och vartannat gathörn? Eller tycker du kanske att europeiska bilar inte är tillräckligt exotiska? Då bör du ta en titt åt det asiatiska hållet. Mer specifikt mot Honda och deras lilla tuffing CR-X!

Vad ”busfrö” heter har jag inte lyckats komma fram till - trots ihärdigt letande i lexikon och desperata översättningsförsök blir jag inte klok på det japanska språket. När jag tänker efter är det mycket som jag inte blir klok på när det kommer till Japan - och Honda CR-X borde vara en av dessa saker. Det är hårt, det är stötigt, det är högljutt, det är obekvämt och det är på många sätt totalt obegripligt hur någon skulle vilja ha en bil som den här. Men, just det - men, trots detta är den en av de japanska saker som jag faktiskt förstår mig på. För alla de där sakerna gör den nämligen alldeles, alldeles underbar. Det är det där hårda, stötiga, högljudda och obekväma som gör den här bilen till vad den är! Häng med, så ska jag förklara varför.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.