Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya elbilen från Honda e:Ny1 är rätt lik de fossilt drivna modellerna, och det är meningen.Nya elbilen från Honda e:Ny1 är rätt lik de fossilt drivna modellerna, och det är meningen.Nya elbilen från Honda e:Ny1 är rätt lik de fossilt drivna modellerna, och det är meningen.
Nya elbilen från Honda e:Ny1 är rätt lik de fossilt drivna modellerna, och det är meningen. Foto: Sanne Hansen / Expressen Lifestyle

Provkörning av Honda e:Ny1

Premium Honda lanserar sin andra elbil för den europeiska marknaden. Även om den på namnet ser ut att vara en storebror till lilla Honda e så är e:Ny1 långt ifrån besläktad med den första elbilsmodellen från tillverkaren.

Lilla Honda e tog marknaden med storm när den lanserades för några år sedan. Den behövde sticka ut eftersom den japanska tillverkaren inte direkt var tidig med sin första elbilsmodell.
Nu har storebrorsan kommit, åtminstone på så vis att det är den andra elbilen från Honda och att den är lite större, men den är inte ett dugg lik lilla e.
Vi har sett specifikationerna tidigare, det känns nämligen som att flera tillverkare har samma drivlina: 204 hästkrafter, 310 Nm och gör 0–100 på cirka sju sekunder. Och det tycks inte spela någon roll om bilen är en småbil, suv eller någon slags crossover. Detsamma ­gäller alltså för nya Honda e:Ny1. Den är ny här i Europa, men har sålts sedan förra året i Kina under ett annat namn.