Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Honda

Provkörning av Honda ZR-V e:HEV FWD

Premium Efter 39 år på Honda kan Kotaro Yamamoto, 60, allt om Hondas olika bilmodeller, olika typer av teknik och förbättringar som gjort i drivlinor och chassi. Och nu, på tröskeln till företagets nya elbilssatning, kan Yamamoto ha kommit på lösningen på hur en hybridmotor ska byggas. Den sitter i helt nya Honda ZR-V.

Vi är många som genom åren gnällt och klagat på framför allt asiatiska hybriddrivlinor där växlingarna är sega, motorn lever sitt eget liv och hela upplevelsen är något helt annat än vad vi i Europa vant oss vid och gärna vill ha.
Mer än en gång har biltillverkare, framför allt asiatiska, förklarat att nu har man minsann byggt en motor och en växellåda som ska passa för Europa. Hondas Kotaro Yamamoto, i dag med titeln teknisk rådgivare, gjorde det så sent som när vi provkörde Honda Civic i augusti förra året.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.