Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Framhjulet lyfter. Inga problem, det är bara att trycka in diffspärrarna och klättra vidare.Framhjulet lyfter. Inga problem, det är bara att trycka in diffspärrarna och klättra vidare.Framhjulet lyfter. Inga problem, det är bara att trycka in diffspärrarna och klättra vidare.
1 AV 2
Mikael Stjerna ger sig ut över stock och sten för att se vad Ineos Grenadier går för
2 AV 2
Framhjulet lyfter. Inga problem, det är bara att trycka in diffspärrarna och klättra vidare.
Foto: Ineos

Provkörning av Ineos Grenadier Station Wagon

Premium När Sir Jim Ratcliffe inte längde kunde köpa sin gamla favoritbil, Land Rover Defender, tog han saken i egna händer och skapade en helt ny bil – Ineos Grenadier. Bättre än måttstocken och lika snygg.

För sex år sedan satt Sir Jim Ratcliffe på sin favoritpub i London, The Grenadier, och sörjde Land Rover Defenders frånfälle. Tillverkningen av den ikoniska modellen hade upphört året innan. Sir Jim och hans vänner var överens – något borde göras.
På puben skissade vännerna en uppföljare till den bil som just hade gått hädan. Robust, duglig, en bil som kan ta sig fram överallt och göra nytta i vardagen. Frakta föräldralösa zebraföl på savannen, vada över forsar i väglös vildmark.
Hade det varit ett vanligt kompisgäng hade förmodligen ölen tömts och saken glömts. Men Jim Ratcliffe är inte vem som helst, han är en hängiven äventyrare och motorsportentusiast.