Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Första provkörningen av Kia EV9 på svenska vägar.Första provkörningen av Kia EV9 på svenska vägar.Första provkörningen av Kia EV9 på svenska vägar.
1 AV 2
EV9 är en bjässe som Erik Wedberg berättar mer om
2 AV 2
Första provkörningen av Kia EV9 på svenska vägar.
Foto: Glenn Lindberg / Expressen Lifestyle

Provkörning av Kia EV9 GT Line 384 hk AWD 6-sits

Premium Med en design som inte liknar något annat har Kia EV9 redan, långt innan lanseringen, blivit rejält omtalad. Den första provkörningen på svenska vägar visar att Kias största inte bara består av design.

Bland alla orienterare i prassliga träningsoveraller, leriga mountainbikecyklister på dyra cyklar, svettiga vandrare med gåstavar och seniga terränglöpare i fula kepsar är det en sak som sticker ut i Åre. En Kia EV9 har letat sig hit och det är det absolut första exemplaret, så tidig att bilen egentligen inte finns. Plockad ur den tidiga förserien är den inte ens registrerad, i bakluckan finns en så kallad grönskylt som trots allt gör den laglig att köra på väg och vi tar förstås tillfället i akt och suger tag i den eftertraktade Kian.
Så här är det – Kia EV9 är den mest emotsedda elbilen just nu. Punkt. Orsaken är enkel, det finns ingen annan elbil som är så rymlig, har så bra batteri- och laddteknik och är så billig just nu.