Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Utvändigt är skillnaderna minimala där fronten fått en lättare uppdatering.Utvändigt är skillnaderna minimala där fronten fått en lättare uppdatering.Utvändigt är skillnaderna minimala där fronten fått en lättare uppdatering.
Utvändigt är skillnaderna minimala där fronten fått en lättare uppdatering. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Kia Rio 1,0 T-GDI 120 hk 48V DCT GT Line

Premium Ny pekskärm, mildhybridsystem och bättre assistanssystem sammanfattar Kias uppdaterade utmanare i B-segmentet. Vi provkör på svenska vägar.

Kallt, grått och fuktigt – vinterns hand har tagit ett krafttag om vårt avlånga land. Vår himmelsblåa Kia Rio sticker ut från den dystra omgivningen och livar upp. Just färgen är en av nyheterna till i år då Rio får sitt ansiktslyft efter att ha presenterats som ny generation i slutet av 2016. I övrigt är det svårt att utvändigt se nyheterna som endast består av skillnader på detaljnivå. Tigernos-grillen, som Kia kallar den, har blivit något smalare och stötfångaren har fått en ny design. Det är allt, resten av nyheterna återfinns under skalet och interiört där den nya pekskärmen är ett välkommet tillskott som ger bilen en modernare känsla.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.