Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Kia Stonic 1,0 T-GDi 120hk 48V DCT GT Line

Premium Efter tre år ansiktslyfts Kia Stonic. Största nyheten står mildhybridsystemet för, men nu går även Stonic för första gången att få i Kias högsta utrustningsnivå – GT Line.

Att kalla Kia Stonic för suv är kanske att tänja på sanningen, men det är i segmentet B-klassuv den placeras. Här konkurrerar Stonic dels internt med Hyundai Kona, men det större hotet kommer från Europa där antalet modeller har exploderat. Volkswagen T-Cross, Skoda Kamiq, Seat Arona, Renault Captur, Nissan Juke och Peugeot 2008 är bara ett urval av vad som erbjuds i det kraftigt växande segmentet. Alla nämnda modeller har vanliga småbilar som grund och i nästan varje fall är det suvderivatet som säljer bättre. I Kias fall såldes det i fjol drygt 2 600 exemplar av Kia Stonic, av Rio som Stonic grundar sig på såldes knappt 1 400 bilar.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.