Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Land Rover Defender trivs lika bra i skogen som på landsvägen. Den gröna kulören är unik för 75-årsbilen.Land Rover Defender trivs lika bra i skogen som på landsvägen. Den gröna kulören är unik för 75-årsbilen.Land Rover Defender trivs lika bra i skogen som på landsvägen. Den gröna kulören är unik för 75-årsbilen.
Land Rover Defender trivs lika bra i skogen som på landsvägen. Den gröna kulören är unik för 75-årsbilen. Foto: Diora Östlund / Expressen Lifestyle

Provkörning av Land Rover Defender 110 P400e 75th Limited Edition

Premium När Land Rover fyller 75 år firar de med en jubileumsversion av nya Defender. Men särskilt mycket gemensamt med originalet, mer än färgen, har den inte. Trots det är den enormt kapabel. 

Armbågarna vilar på ­armstöden och tummarna håller i ­ratten sisådär 20 minuter i fyra. Motorn brummar avlägset, allt sker tyst och lugnt. Radion skvalar högre än vad väg och vind orkar brusa, möjligen är motorns mumlande en smula närvarande. Så långt är allting lugnt, vad som är ovant är att vi inte glider fram på de vanliga landsvägarna.
I stället dundrar vi på rakt genom ­skogen på vad som knappt kan kallas en grusväg. Trädens rötter gör sitt bästa i sin roll som farthinder, men ändå är ett litet skump allt de lyckas åstadkomma. Luftfjädringen sväljer det mesta och framfarten påverkas inte nämnvärt.