Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
You'll never walk alone. Ett Liverpool-fan samsas om utrymmet i nya Londontaxin med en Chelsea-supporter.You'll never walk alone. Ett Liverpool-fan samsas om utrymmet i nya Londontaxin med en Chelsea-supporter.You'll never walk alone. Ett Liverpool-fan samsas om utrymmet i nya Londontaxin med en Chelsea-supporter.
You'll never walk alone. Ett Liverpool-fan samsas om utrymmet i nya Londontaxin med en Chelsea-supporter. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av LEVC TX eCity

Premium En av världens mest ikoniska bilar kommer till Sverige och ska konkurrera med bland annat Volvo V90. Vi provkör Londontaxin LEVC TX eCity!

Har du någon gång varit i London eller bara sett något videoklipp därifrån är du troligen bekant med Londontaxin. TX, som modellen egentligen heter, är lika starkt förknippad med staden som Big Ben eller Piccadilly Circus. Därför är det med förvånade blickar vi möts när vi susar runt i Stockholmstrafiken med en burgundyröd Londontaxi av senaste generationen, LEVC TX5. Ett krångligt namn som inte är självklart hur man uttalar. LEVC står för London Electric Vehicle Company och ägs sedan 2013 av kinesiska Geely som även äger Volvo.