Givetvis var det från Lola T70 som the Kinks tog sin inspiration till låten Lola från 1970, något annat vore ju otänkbart... eller? Foto: Patrik Lindgren / Klassiska Bilar

Provkörning av Lola GTD T70

Steget från fullt på femman längs Mulsannerakan på Le Mans till tomgångssurr på tvåan genom Trollbäcken centrum är monumentalt. Häng med när vi njuter av en Lola GTD T70 – racersportvagnen för allmän väg.

Patrik Lindgren, en av våra fantastiska fotografer suckar vant: Det blir precis som vanligt, han kommer inte att vilja kliva ur bilen.
Patrik är alltså även en utmärkt människokännare och han känner igen beteendet – likt ett barn som vägrar lämna lekplatsen trots att middagen är klar där hemma, sitter jag stenhårt förankrad med händerna på ratten trots att körningen är över. Så sent som förra våren när jag fick köra en äkta Lola T70 (Teknikens Värld nr 10/2011) hände samma sak. Och nu, inför ögonen på bilens ägare Lasse Johansson från Tyresö, ser Patrik samma beteende när jag kör replikan – Lola GTD T70. Vad ska jag säga? Jag är torsk!
Racersportvagnar är min grej, helst ska de vara från sent 1960-tal med motorn i mitten och med tillräcklig utstrålning för att få Trollbäcken centrum att stanna till. Och det är precis vad som händer och jag klandrar ingen. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill