Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Expressen Lifestyle

Provkörning av Lotus Elan S2

Premium Lotus Elan förkroppsligar begreppet sportbil, lämnar ingen oberörd och sätter hjärtan i brand. Så tycker Linus Pröjtz, som faller helt för denna väldigt speciella Elan med Teknikens Värld-historia.

Det är nästan så att jag skäms att säga det, men jag har aldrig kört en Lotus Elan. Man kan tycka att det hör till alla motorjournalisters grundutbildning att köra de där stilbildande bilarna minst en gång. Exempel på dessa är Porsche 911, Austin/Morris Mini, Jaguar E-type, Citroën ID/DS. Och Lotus Elan. Listan är långt ifrån komplett, men likväl så finns där en lucka i min erfarenhetsbank. Och vilken lucka det skulle visa sig vara.

Men det här är inte vilken Lotus Elan S2 från 1966 som helst. Den såldes ny i Sverige, har varit racerbil sedan födseln och den var på väg att vinna sin klass i racing-SM 1970 med Teknikens Världs reklamchef Jan Agrén bakom ratten. Just det, ”vår” sponsordekal som satt på bilen var nästan lika stor som hela framskärmen.
I dag ägs bilen av Åke Gravestam från Nacka utanför Stockholm. Samme Åke ägde och tävlade med bilen på 60-talet och nu, 45 år senare är det dags igen. Snacka om återfall.
– Man har ju inte glömt bort den där perioden, det har legat där i bakhuvudet och gnagt. Sedan har jag ju läst tidningar, kollat på annonser och tänkt att det kanske kunde vara kul någon gång.