Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Luftfjädringen sänker karossen med 2,5 centimeter i hög fart. Fyrhjulsstyrning är tillval, standard på Eletre R. Det ökar stabiliteten i hög fart och minskar vändcirkelns diameter med 1,4 meter.Luftfjädringen sänker karossen med 2,5 centimeter i hög fart. Fyrhjulsstyrning är tillval, standard på Eletre R. Det ökar stabiliteten i hög fart och minskar vändcirkelns diameter med 1,4 meter.Luftfjädringen sänker karossen med 2,5 centimeter i hög fart. Fyrhjulsstyrning är tillval, standard på Eletre R. Det ökar stabiliteten i hög fart och minskar vändcirkelns diameter med 1,4 meter.
1 AV 2
Eletre är Lotus första eldrivna modell och suv
2 AV 2
Luftfjädringen sänker karossen med 2,5 centimeter i hög fart. Fyrhjulsstyrning är tillval, standard på Eletre R. Det ökar stabiliteten i hög fart och minskar vändcirkelns diameter med 1,4 meter.
Foto: Lotus

Provkörning av Lotus Eletre

Premium Den nya Lotus-suven har allt och kan allt. Den spurtar till 100 km/h på under tre sekunder, den har 60 mil i räckvidd och 800-voltsystem med extremt snabb laddning på 350 kW. Mikael Stjerna förklarar varför den är ett dåligt köp. 

Den liknar inget alls av det som vi förknippar med gamla Lotus. De engelska sportbilarna från Lotus var aldrig övermotoriserade, de var lätta och egensinniga karaktärer. Samt – i ärlighetens namn – notoriskt opålitliga.
Sedan kinesiska Geely köpte bolaget 2017 har man slagit in på ett helt nytt spår. En elbilsplattform har tagits fram och en ny bilfabrik har byggts i Wuhan, en stad världsberömd för något helt annat, allt i kinesisk rekordfart. Här kommer 100 000 Lotus-bilar per år att byggas, om Lotus-montörerna kan hålla sig borta från stadens djurmarknader.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.