Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hög Lynk & Co-front med strålkastarna i den breda grillen plus signaturlampor (RDL) uppe på framskärmarna som sig bör. Kaxigt uttryck!Hög Lynk & Co-front med strålkastarna i den breda grillen plus signaturlampor (RDL) uppe på framskärmarna som sig bör. Kaxigt uttryck!Hög Lynk & Co-front med strålkastarna i den breda grillen plus signaturlampor (RDL) uppe på framskärmarna som sig bör. Kaxigt uttryck!
Hög Lynk & Co-front med strålkastarna i den breda grillen plus signaturlampor (RDL) uppe på framskärmarna som sig bör. Kaxigt uttryck!

Provkörning av Lynk & Co 03 2,0TD

Premium Som tredje modell ut från Geelyägda Lynk & Co är nya 03 en traditionell fyrdörrars sedan i gränslandet mellan kompakt- och mellanklass. En biltyp som länge varit gångbar i Kina, vi provkör hetsporre-versionen 2,0TD med drivlinan VEA Drive-E hämtad från Volvo!

Det här är nytt!

Hangzhou

Staden som är Geely Autos eget ”Torslanda-Detroit”. Här finns produktion, utveckling och kontor. 03. Tredje modellen är en fyrdörrars sedan av klassiskt snitt men märket vill fortsatt vara en ”smartphone on wheels”.

Sport

I Europa talar Lynk & Co tyst om sin WTCR-satsning tillsammans med svenska Cyan Racing. I Kina är det omvända världen, här säljs nya 03 med extra sportighet.

Bilkänsla

Både körbarhet och prestanda kittlar hos nya Lynk & Co 03, med rapp ”Volvo” Drive-E-turbomotor!