Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Provkörning av Mattias Särnholms Porsche 911 T –72

Premium Får man göra vad man vill med en Porsche 911 T från 1972? För Mattias Särnholm blev frågan en ickefråga när han gick sin egen väg för att bygga bilen han ville ha. Vi provkör resultatet på Mantorp Park och hamnar snabbt i det viktigaste av allt – entusiasmen kring en bil.

Jag vill bara att det ska vara en sjukt rolig bil att köra, framför allt på bana. Jag bryr mig inte om finish och originalitet.”
Mattias Särnholm står lutad mot sin Porsche 911 T från 1972 när vi träffas under en av Teknikens Världs trackdays på Mantorp Park. Snickaren Mattias klev in i tv-rutan och offentlighetens ljus för drygt 20 år sedan när programmet Roomservice hade ­premiär, men motorintresset i allmänhet och Porscheintresset i synnerhet är för honom långt äldre än så. Kärleken till 911-modellen rotade sig tidigt och på något sätt verkar motorer, bilar och fordon alltid ha haft en central roll i hans liv. 

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.