Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Maxus Euniq6 har ett eget uttryck och känns lätt igen på vägen. Stor är den också.Maxus Euniq6 har ett eget uttryck och känns lätt igen på vägen. Stor är den också.Maxus Euniq6 har ett eget uttryck och känns lätt igen på vägen. Stor är den också.
Maxus Euniq6 har ett eget uttryck och känns lätt igen på vägen. Stor är den också. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Maxus Euniq6

Premium Ett jättestort bagageutrymme och rimligt stor räckvidd är vad elsuven från Maxus bjuder på. Men inte så mycket mer. Vi har provkört och hittat orsaken till Maxus låga pris.

En stor och rejäl eldriven suv för under halvmiljonen, det kan framstå som ett fynd. Som till exempel den som kinesiska Maxus erbjuder, i form av Euniq6. Den är just det: en stor och rejäl suv, som drivs på el. Den säljs för ett hårstrå under en halv miljon kronor.
Det är 45 000 kronor billigare än vad Volkswagen vill ha för sin inte alls lika stora och rejäla suv ID.4, eller lite drygt 400 000 kronor mindre än vad BMW begär för sin iX, en suv med ungefär samma bredaxlade hållning som Maxus.

Det här är nytt

Kinesisk

SAIC presenterar ännu en modell på den svenska marknaden. 

Stor eldriven suv

Maxus tillverkar annars skåpbilar och minibussar. 

754 liter

Bagageutrymmet är enormt och har ytterligare ett stort utrymme under golvet.