Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Elakt svart med mattsvarta fälgar. Korta överhäng, långt axelavstånd ger ett kompakt format men ändå ett stort fotavtryck.Elakt svart med mattsvarta fälgar. Korta överhäng, långt axelavstånd ger ett kompakt format men ändå ett stort fotavtryck.Elakt svart med mattsvarta fälgar. Korta överhäng, långt axelavstånd ger ett kompakt format men ändå ett stort fotavtryck.
Elakt svart med mattsvarta fälgar. Korta överhäng, långt axelavstånd ger ett kompakt format men ändå ett stort fotavtryck. Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av McLaren F1

Premium McLaren chockade motorvärlden med F1-modellen, lanserad vid Monacos GP 1992. Materialval, konstruktionsteknik, prestanda och användarvänlighet - allt var i en klass för sig självt. Den första riktiga hyperbilen föddes innan begreppet ens fanns och snudd på 25 år senare provkör vi besten som nu nått en legendstatus av episka mått.

Om man hårddrar historien så föddes McLaren F1 ur en misär, men som vanligt så beror saker och tings varande på de referenspunkter som de berörda personerna i historien hade vid det aktuella tillfället. Det kan tyckas vara märkligt att snacka om timing och misär när världens kanske fetaste bil någonsin står till vårt förfogande för provkörning med dörrarna uppfällda, men bara vänta. Det blir ganska intressant.

Foto: Glenn Lindberg