Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya C 63 är inte en Mercedes-Benz, det är en Mercedes-AMG.Nya C 63 är inte en Mercedes-Benz, det är en Mercedes-AMG.Nya C 63 är inte en Mercedes-Benz, det är en Mercedes-AMG.
Nya C 63 är inte en Mercedes-Benz, det är en Mercedes-AMG.

Provkörning av Mercedes-AMG C 63 S Kombi

Premium Nej, det är inte riktigt vettigt att stoppa ned en V8 med dubbelturbo i en familjekombi. Men det går, så varför inte göra det. Och när man ändå håller på – varför inte passa på att skruva upp effekten till 510 hästkrafter?

Första intrycket

AMG-avdelningen drar ned på motorvolymen men skruvar upp effekten. Ingen behöver 510 hästkrafter i en familjebil, men alla behöver någon gång få uppleva vansinnet.

Bråkstake

9/10

Prisvärd

6/10

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.