Rejäl grill och den stora stjärnan i fronten visar -tydligt vilket märke föraren köpt. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Mercedes-AMG GLB 35 4Matic

Mercedes har gett sin mittemellan-suv GLB en precis lagom AMG-behandling. Med goda utrymmen och möjlighet till sju sittplatser kan det verka rätt på papperet. Och egentligen är det inget fel på paketeringen, men vem ska köpa den?

Opel Zafira II OPC, Mercedes R 63 AMG, till viss del även Volkswagen Passat R36. Sportiga och helt obegripliga. När man ser dem i trafik är det omöjligt att inte vrida på nacken! De är magnetiska – inte bilarna då – ägarna. Man fattar ingenting, man undrar, vem var galen nog att köpa en sån? Att blanda familjebil och sportighet är en ekvation som är svår att trovärdigt få ihop. Den enda som verkligen lyckats och blivit en modern ikon är Audi RS6, vild som en Lamborghini och förnuftig som en Volvo i kombikaross. Frågan är om inte historieböckerna kommer förpassa Mercedes-AMG GLB 35 4Matic till den kategorin uppräknade bilar i inledningen? För varför sporta till en sjusitsig liten suv, och vem tilltalar den?

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill