Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic+

Stor bränsletörstande suv är lika inne som spikmattan, 5:2-dieten och internetcaféet. Inte alls med andra ord, i dag kör folk elbil och spelar padel. Hur bra än Mercedes-AMG GLE 63 S med V8-motor må vara, är det den sista i sitt slag.

Öppnar förardörren och klättrar in i förarstolen. Man slår sig inte ned i GLE 63 S, man bestiger den likt det berg den är. Tur att det invändigt finns stora handtag att greppa lite här och var. Kramar den tjocka ratten, klädd i kolfiber och alcantara – två material som signalerat lättbygge sedan 70-talet (+4 600 kr). Rattvärme är något du får göra avkall på om du ska leva det sportiga livet. Och särskilt lätt är bilen inte heller för den delen.
Tjänstevikt på 2 644 kg och en maxlast på knappa halvtonet gör att bilens totalvikt landar på 3 120 kg. Bannade Fläsk-Fia!, som Martin Ljung en gång sa.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.