Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
En helt vanlig kombi med en helt vanlig dieselmotor. Hett förr – men rätt iskall i dag.En helt vanlig kombi med en helt vanlig dieselmotor. Hett förr – men rätt iskall i dag.En helt vanlig kombi med en helt vanlig dieselmotor. Hett förr – men rätt iskall i dag.
En helt vanlig kombi med en helt vanlig dieselmotor. Hett förr – men rätt iskall i dag. Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Provkörning av Mercedes C 220 d Kombi

Premium En klassisk C-klass kombi från Mercedes. Med dieselmotor och utan elektrifiering. Kan det verkligen fungera 2022?

Redan tidig höst 2021 fick vi möjlighet att provköra Mercedes nya C-klass för första gången, då som laddhybrid i sedankaross. Lite senare på året provkördes även kombin med terrängattribut, All-Terrain. Båda de varianterna är lite grädde på moset i Mercedes nya C-klassfamilj. Grundversionen ser ni här: en C 220 d Kombi.
Men så snabbt det går att vänja sig vid den där grädden. Och då menar jag först och främst laddhybridversionen. För den fyrcylindriga bensinmotorn på 258 hästkrafter tillsammans med elmotorns 129 hästkrafter gör C-klass till pigg och alert med riktigt bra respons i gaspedalen. Ja, inte bara vid acceleration utan framför allt i vardagskörning där du verkligen har kontakt med kraften via högerfoten. Körningen blir så mycket enklare och mjukare då.