Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
E-klassen behåller stil och mått. Vill du ha en stjärna på huven går det fortfarande bra.E-klassen behåller stil och mått. Vill du ha en stjärna på huven går det fortfarande bra.E-klassen behåller stil och mått. Vill du ha en stjärna på huven går det fortfarande bra.
1 AV 2
Erik Wedberg ger dig en inblick i denna ”eldrivna E-klass”
2 AV 2
E-klassen behåller stil och mått. Vill du ha en stjärna på huven går det fortfarande bra.
Foto: Mercedes Benz

Provkörning av Mercedes E 300 e

Premium Mercedes E-klass kommer i en helt ny generation i höst. Största nyheterna är dubbel räckvidd för laddhybriden och en ”superscreen” för zoom-möten i bilen.

I höst kommer en helt ny generation Mercedes E-klass, W214 på Mercedes eget kodspråk. Dock utan helelektrisk drivlina, det kapitlet överlåts till EQE. Ändå är modellen högintressant.
Dels för att Mercedes E-klass i decennier har varit en måttstock i den ambitiösa övre mellanklassen. Det är E-klassen som har satt ribban när det kommer till kvalitetskänsla, teknik och komfort.
Dels för att laddhybriden nu kommer med riktigt lång räckvidd. Runt 10 mil i WLTP-körcykeln. Det ger laddhybriden en helt annan spelplan. Med tio mil i räckvidd kan nästan alla normala dagar klaras av på el, utan att man behöver investera i ett gigantiskt batteri och utan att vågens mätarnål passerar 2,5 ton. En dieselladdhybrid som körs med vattenkraft och biodiesel – visst låter det bra?