Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kompakt design döljer att det här är en bil med över tre meter hjulbas.Kompakt design döljer att det här är en bil med över tre meter hjulbas.Kompakt design döljer att det här är en bil med över tre meter hjulbas.
Kompakt design döljer att det här är en bil med över tre meter hjulbas. Foto: Mercedes-Benz

Provkörning av Mercedes EQS SUV 450 4Matic

Premium Många rynkade på näsan åt den mycket strömlinjeformade elbilen Mercedes EQS. Men nya snygga EQS SUV kan förvandla de där rynkorna till smilgropar. Och inte har det kostat så fasligt mycket i energiförbrukning heller. Vi åkte till Denver i Colorado och hittade en formstark elbilsdivision med vissa brister.

Mercedes svenske vd Ola Källenius har lite försiktigt lagt om kursen för den stora tyska personbilstillverkaren. Den nya strategin betyder lyxigare och dyrare bilar samt en tydlig satsning på undervarumärken som G-Wagen, EQ-serien, AMG och Maybach. Kompaktbilarna i C-klasstorlek återfinns i ”entry luxury”, E-klass blir ”core luxury” och S-klass ”extreme luxury”. A- och B-klass? Ja, de finns kvar, tills vidare men det pratas inte om dem inom ramen för lyx. Lyx betyder också välutrustade bilar och i stället för rena facelift ska Mercedes satsa på mindre specialserier, som vi tidigare sett i Black Series-bilarna.