Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Mercedes Geländewagen 300 CDI Tgb 152 6x6

Försvarets materielverk, FMV, anskaffar nya terrängbilar för svenska försvaret. Mercedes-Benz beprövade G-wagen byggda för att tåla extra mycket ger soldater både högre säkerhet, framkomlighet och komfort.

Försvarets materielverk, FMV, är en civil myndighet som lyder under Försvarsdepartementet och har ansvaret för inköp av utrustning till svenska försvaret. Ofta handlar uppköpen om specialprodukter som kräver spetskompetens i form av utvecklingsteam bestående av tekniker, jurister och projektledare. Allt för att beställningarna ska bli så rättvisa och ekonomiskt fördelaktiga som möjligt.

Trots alla rubriker om nedskärningar inom försvaret så har FMV ändå mycket att göra. Just med tanke på att affärerna av materiel och utrustning är ekonomiskt pressade är det extra viktigt med noggranna avtal och kravspecifikationer med utvalda leverantörer. Just nu är man mitt uppe i en större leverans av terrängbilar från Mercedes-Benz.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.