Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes S-klass är riktigt stor, men den känns aldrig stor. Tacka fyrhjulsstyrningen för det.Mercedes S-klass är riktigt stor, men den känns aldrig stor. Tacka fyrhjulsstyrningen för det.Mercedes S-klass är riktigt stor, men den känns aldrig stor. Tacka fyrhjulsstyrningen för det.
Mercedes S-klass är riktigt stor, men den känns aldrig stor. Tacka fyrhjulsstyrningen för det. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Mercedes S 400 d 4Matic Lång

Premium Sjunde generationen Mercedes S-klass landar på svensk mark och vi provkör direkt. Teknik och lyx i överflöd, men det är helheten som imponerar mest.

Direkt när vi hämtar ut långa versionen av nya Mercedes S-klass (S 400 d 4Matic) ställs jag inför ett vägval. Ska jag ta plats bakom ratten för att känna på körupplevelsen, eller ska jag sätta mig i baksätet för att, förhoppningsvis, njuta av sanslös komfort? I 999 fall av 1 000 tar jag ratten, men detta är något annat. Detta skulle kunna vara den tusende bilen. Allra mest i fullutrustat utförande med separata bakre fåtöljer, något som heter First Class-baksäte i utrustningslistan, där höger bak har benstöd och möjlighet att lutas rejält bakåt. Jag menar, hur skulle du själv välja?