Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes kör det folkliga spåret med en familjebil för under 300 000 kronor.
Mercedes kör det folkliga spåret med en familjebil för under 300 000 kronor.
Mercedes kör det folkliga spåret med en familjebil för under 300 000 kronor.
Mercedes kör det folkliga spåret med en familjebil för under 300 000 kronor. Foto: Mercedes

Provkörning av Mercedes T 180

Komponentbrist, elektrifiering och digitalisering. Tre anledningar till att priserna på nya bilar rusar. Men lite överraskande kommer alternativet från Mercedes. En helt vanlig familjebil med en helt vanlig bensinmotor. Folkligare blir det knappast.

Pris från 299 900 kronor. Redan där utmärker sig Mercedes nya T-klass som en av de allra billigaste nya bilarna på den svenska marknaden. Mercedes erbjuder dieselmotor på 116 hästkrafter till den nya familjebilen. Det gör T-klass i det närmste unik i en bilhall i Sverige sommaren 2022.

Mercedes gissar att det kommer att säljas lika många bensinare, på 131 hästkrafter, som dieslar i Sverige men när Mercedes släpper i väg oss på provkörning av T-klass strax nordväst om centrala München väljer vi kraft från bensinmotorn. Omställningen från diesel till bensin och el går snabbt och speciellt för privatpersoner. En av de vanligaste frågorna vi får till redaktionen är om en bilköpare vågar satsa på en ny diesel. Bland annat därför väljer vi bensinalternativet, det är lite för osäkert att råda köp av en dieselmotor.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.