Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Britt-MG har blivit kines-MG och liten sportbil har blivit mellanstor suv.Britt-MG har blivit kines-MG och liten sportbil har blivit mellanstor suv.Britt-MG har blivit kines-MG och liten sportbil har blivit mellanstor suv.
Britt-MG har blivit kines-MG och liten sportbil har blivit mellanstor suv. Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Provkörning av MG EHS Plug-in Hybrid Luxury

Premium Gamla brittiska bilmärket MG har blivit nya kinesiska bilmärket MG. Med en ny billig elbil har MG gjort rekordstark comeback på den svenska marknaden. Lite i skymundan av elbilen finns laddhybriden EHS. Vi har provkört och upptäckt att MG är bra på vissa punkter och sämst i bilvärlden på en sak.

1 990 kronor per månad för MG ZS EV, en liten suv som körs på el. Det är klart att MG har blivit den stora snackisen i svenska bilhallar. Men MG har fler modeller än populära ZS. Vi har provkört laddhybridsuven EHS – en något större suv än elbilen.
Det första jag lägger märke till bakom ratten är att EHS är väldigt lik Ford Kuga, både till design och känsla. Det är väldigt svart med skinn, svartlackade paneler och några kromade lister. Traditionellt. 

Sittpositionen är hög, även för att vara en mellanstor suv, och baksätet relativt rymligt, även om det är korta sittdynor. Batteriet på 16,6 kWh är placerat under baksätet och påverkar inte lastutrymmet.
Jag letar mig runt i menyer och knappar och hittar de vanliga funktionerna. En knapp för elläge och menyer i pekskärmen på tio tum visar tydligt hur jag ska ställa in energihanteringen för att spara el i batteriet. Lika tydliga är andra funktioner och precis som Ford har MG bemödat sig att förklara funktionerna i små undertexter. Bra.