Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Designen kommer från Roewe Marvel X från 2018, men med en omarbetad front. Modern look.
Designen kommer från Roewe Marvel X från 2018, men med en omarbetad front. Modern look.
Designen kommer från Roewe Marvel X från 2018, men med en omarbetad front. Modern look.
Designen kommer från Roewe Marvel X från 2018, men med en omarbetad front. Modern look. Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Provkörning av MG Marvel R Performance AWD

Efter leasingsuccén med Sveriges billigaste elbil lanserar MG en av världens snabbaste elbilar. MG Marvel R, toppfart 200 km/h. Är den en superhjälte?

Lågprissensationen MG ZS lockade så många svenskar att den från ingenting raskt blev en av landets mest sålda elbilar. På sätt och vis ett friskhetstecken från marknaden. Pris och produkt hade talat.
Nu kommer nästa modell, MG Marvel. Modernare, större och betydligt snabbare. Priset är högre men nu har MG verkligen läst på bilköparnas önskelista.
Det som erbjuds är en cross-over, stor som Volvo XC60, med tydliga suv-influenser i designen. Däck i hjulångar-dimension, rejält batteri på 70 kWh och på papperet 37–40 mil i räckvidd. Snabbladdning och som kronan på verket en bildskärm som tagen från en biosalong. Ett ”lifestyle-vehicle” konstaterar MGs Europa-chef stolt.
Den fyrhjulsdrivna versionen – det finns en bakhjulsdriven också – har inte ­mindre än tre elmotorer, två bak och en fram. Total effekt är 212 kW, eller 288 hästkrafter. Vridmomentet är 655 Nm!

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.