Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lilla eldrivna Microlino är lika miljövänlig som tåget. 2021 var förbrukningen 7,8 kWh per 100 kilometer för tågresenärer i Schweiz. Microlino förbrukar 7,0 kWh per 100 kilometer, och hälften om det är två personer i bilen.Lilla eldrivna Microlino är lika miljövänlig som tåget. 2021 var förbrukningen 7,8 kWh per 100 kilometer för tågresenärer i Schweiz. Microlino förbrukar 7,0 kWh per 100 kilometer, och hälften om det är två personer i bilen.Lilla eldrivna Microlino är lika miljövänlig som tåget. 2021 var förbrukningen 7,8 kWh per 100 kilometer för tågresenärer i Schweiz. Microlino förbrukar 7,0 kWh per 100 kilometer, och hälften om det är två personer i bilen.
Lilla eldrivna Microlino är lika miljövänlig som tåget. 2021 var förbrukningen 7,8 kWh per 100 kilometer för tågresenärer i Schweiz. Microlino förbrukar 7,0 kWh per 100 kilometer, och hälften om det är två personer i bilen. Foto: Mikael Stjerna / Expressen Lifestyle

Provkörning av Microlino

Premium Microlino är efter sju år av produktutveckling och domstolstvister till slut verklighet.  Som första skandinaviska tidning provkör vi bilen på dess hemmaplan i Schweiz. Är den lika bra som söt?

Det har gått sju år efter mässdebuten i Genève, år av hårt arbete och dyra domstolstvister. Men till slut har familjen Ouboter dragit projektet i hamn. Försäljningschefen Merlin Ouboter har varit med sedan starten.
– För några veckor sedan var vi på bilmässan i Paris. Vi hade med oss ett par bilar som journalister fick prova under pressdagarna. Jag tog också en tur och… den känslan… wow, är detta på riktigt tänkte jag, här kör jag vår bil, helt lagligt, på gatorna i Paris!
Merlin Ouboter riktigt strålar vid ­minnet. Projektet med den eldrivna minibilen har minst sagt varit en utdragen historia.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.