Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya ASX kommer i tre utrustningsnivåer och med färdiga tillbehörspaket.Nya ASX kommer i tre utrustningsnivåer och med färdiga tillbehörspaket.Nya ASX kommer i tre utrustningsnivåer och med färdiga tillbehörspaket.
Nya ASX kommer i tre utrustningsnivåer och med färdiga tillbehörspaket. Foto: Peter Klemensberger / Expressen Lifestyle

Provkörning av Mitsubishi ASX 1,3 160 hk Mildhybrid Automat

Premium Nya ASX är inget annat än en Renault Captur med andra emblem. Håller storsäljaren som lanserades 2019 måttet än och ska den få upp det japanska märket på knäna på den europeiska marknaden? Vi tar plats bakom ratten och reder ut.

Vägen ringlar sig upp och ner och utsikten är bland det maffigaste jag sett under en provkörning med berg så långt ögat kan nå och små hus som kantar vägen längs de branta sluttningarna. Men provkörningen sticker ut även på andra vis. Det råder 40 kilometer i timmen som maximalt tillåtna hastighet nästan över allt här uppe, samt att jag redan provkört bilen i fråga – för tre år sedan.

Precis som jag undrar vart jag själv är på väg bland kurvorna så undrar jag hur det ska gå för Mitsubishi. Märket som träffade helt rätt 2013 med suven Outlander som laddhybrid men som sedan dalat och hotats att tas bort från den europeiska marknaden. Bilmodellen jag nu sitter i, ASX, är dock helt ny – som Mitsubishi vill säga. Vi känner den sedan tidigare som andra generationen Renault Captur, lanserad 2019.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.